Over thee

Thee in de keuken

Ja zeker! Ook op culinair vlak kun je met thee alle kanten uit. De high tea en afternoon tea met hartige en zoete hapjes zijn echt in de laatste tijd. Niets gezelliger dan samen te babbelen bij een theetje en een hapje erbij. Maar er is nog veel meer.

Wat dacht je van thee als begeleidende drank bij je maaltijden in plaats van de klassieke wijn?
Een kwestie van experimenteren en eens iets nieuws te durven doen.
Serveer tussen twee gangen een lichte thee in plaats van een sorbet. De thee doet de smaakpapillen niet 'verlammen' door de koude, en smaakt bovendien niet zoet. Integendeel, de thee neutraliseert juist de smaak van het vorige gerecht en bereidt de mond voor op nieuwe smaken.

Stoom eens vis met groene thee of bak vlees in een marinade van gerookte zwarte thee Lapsang Souchong. De moeite om het eens uit te proberen.
Ook rijst, pasta en stoofpotjes kan je kruiden met theeblaadjes.koken

Of wat dat je van thee met kaas? Een blauwe kaas of camembert gaat bijvoorbeeld heel goed samen met de krachtige smaak van zwarte Earl Grey. De smaak en geur van bergamotolie versterken het geheel en zorgen voor een nieuwe sensatie op je tong.

Thee bij chocolade, een fruitinfusie verwerken in je dessert, ice-tea maken enz.

Thee wordt de nieuwe wijn!
Terug naar boven